PROGRAMMA BIJ BOERKOK

DE THUISBASIS VAN HET EVENEMENTEN PROGRAMMA

De bijzondere locatie van Boerkok zal tijdens deze dag dienen als onze thuisbasis. Vanaf 12.00 uur ben je op deze locatie van harte welkom om vrijblijvend te genieten van lokaal lekkers. Op de locatie verzorgen wij deze dag verschillende knutselactiviteiten voor kinderen, een workshop broodbakken, live muziek aan het begin van de avond en kan je in de avond aanschuiven bij onze allereerste seizoenstafel. 

Locatie: BOERKOK in Lelystad

Tijd: 12:00 t/m 21:30 uur

12:00 t/m 19:00 uur

LOKAAL LEKKERS VANUIT DE KEUKEN EN LIVE MUZIEK

Van 12.00 t/m 17:00 uur is het restaurant open bij BOERKOK en is er de mogelijkheid om aan te schuiven voor een heerlijk lokale lunch, warme / frisse drankjes. Neem plaats op het terras en ontdek verschillende kinderactiviteiten die plaatsvinden op het terrein.

Van 17:00 t/m 19:00 is er bij BOERKOK een borrel met live muziek. Een vrije inloop na een heerlijke middag workshops, de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over wat je hebt meegemaakt onder het genot van een drankje en live muziek.

14:30 t/m 16:00 uur

DE KUNST VAN HET BROODBAKKEN

Ontdek de kunst van het broodbakken tijdens een twee uur durende workshop voor jong en oud, geleid door niemand minder dan Tim van Dalen. Tim is niet alleen docent boulangerie aan het gerenommeerde Bakery Institute, maar ook de trotse eigenaar van Bakkerij Puur uit de Schuur in Almere. In zijn ambachtelijke bakkerij, daadwerkelijk gevestigd in zijn schuur, bakt hij elke zaterdag vers brood voor de buurt.

“In de schuur hebben we beperkte ruimte voor machines en zeker geen oven met stoomfunctie,” legt Tim uit, “dat betekent dat ik echt terugga naar de basis. Ik werk voornamelijk met de hand, gebruik goede ingrediënten en een oven met slechts één knop: aan en uit.” Tim begrijpt als geen ander hoe het is om thuis geen professioneel gereedschap te hebben of te werken met een beperkt budget, maar toch iets bijzonders te willen creëren en jezelf als ‘local hero’ te willen profileren.

In deze workshop ga je gelijk aan de slag en  leer je alles over het gehele proces van broodbakken. En kneden, dat is een kunst op zich, als we Tim mogen geloven. Doot het delen van zijn expertise en technieken, kun jij de fijne kneepjes van het vak leren.

Of je nu een enthousiaste beginner bent of al enige ervaring hebt, deze workshop biedt een unieke gelegenheid om je passie voor broodbakken verder te ontwikkelen. Ontdek de ambachtelijke wereld van broodbakken en laat je inspireren door de eenvoudige schoonheid van het bakken met de hand. Schrijf je in en ontdek de geheimen van het perfecte brood onder begeleiding van een ware broodbakexpert.

Kortom, wij dekken 5 augustus de tafel met verschillende seizoens taferelen. Zorg jij voor het versgebakken brood?

van 19:00 t/m 21:30 uur

DE SEIZOENSTAFEL

Neem plaats aan de eerste seizoenstafel, waar granen in de schijnwerpers staan. Elk seizoen brengt zijn eigen prachtige taferelen met zich mee en dient als een bron van inspiratie voor de lokale keuken. Voor de eerste seizoenstafel strijken we neer op de prachtige locatie van Boerkok. 

Bereid je voor op een onvergetelijk en smaakvol diner, waar we een welverdiende ode brengen aan granen en aan de mensheid zelf. Want deze twee gaan hand in hand, al eeuwenlang. We laten je kennismaken met de veelzijdigheid van granen en de belangrijke rol die ze spelen in onze culinaire tradities.

Maar dit diner is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, het is ook een ervaring voor al je zintuigen. Je zult veel met je handen eten, waarbij je de verbinding met het voedsel en de natuurlijke essentie van graan zult voelen. Laat je verwonderen door de texturen, geuren en smaken die samenkomen in elk gerecht.

Kortom, wij dekken 5 augustus de tafel met verschillende seizoens taferelen. Schuif jij ook aan?