THEATRALE MARKTDAGEN

Tijdens zes theatrale marktdagen neemt het Voedselmuseum je deze zomer en najaar mee in de dynamische wereld van onze voedselproductie. Dompel je onder in een zintuigelijke middag met eten, theater, landbouw en voedsel.

Elke marktdag staat één Flevolands landbouw product centraal.

ZONDAG 17 JULI

Theatrale marktdag: De Aardappel. Met culinair muziek theater GRONDPROEVEN 1, een voorstelling over akkerbouwers in transitie.

ZONDAG 21 AUGUSTUS

Culinaire marktdag: Spits- en Zeekool edition. Workshop fermenteren, een zoektocht naar oude en nieuwe smaken.

ZONDAG 17 SEPTEMBER

Theatrale marktdag: meer informatie half augustus.

ZONDAG 24 SEPTEMBER

Theatrale marktdag: meer informatie half augustus.

KOM KIJKEN, LUISTEREN, PROEVEN, RUIKEN en ETEN bij de nieuwe versie van het Voedselmuseum in Almere Poort. Het Voedselmuseum opent haar deuren voor een tweede seizoen in de voortuin op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis.

Hoe voeden we de wereld nu en in de toekomst op een manier die evenveel teruggeeft aan de aarde als dat ze neemt? Naast de fysieke tentoonstelling, organiseert het Voedselmuseum deze zomer verdiepende marktdagen. Op speelse, theatrale en/of culinaire wijze geven we kleur aan actuele discours over de landbouw. Elke marktdag staat één Flevolands landbouw product centraal.

Na de ontdekkingstocht door het Voedselmuseum gaan we met elkaar aan tafel. We zien een experimentele theatrale act / workshop / culinaire performance die de verhalen rondom het landbouw product in een nieuw daglicht zetten. Tijdens de performance proeven we de verschillende smaken van het landbouw product en geven we het woord aan de boeren die het product hebben verbouwd.

Terwijl je kijkt, proeft en luistert word je meegezogen in de dynamische wereld van onze voedselproductie. Dompel je onder in deze zintuigelijke middag.