Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vier-gangen diner – De bodem die je gezondheid voedt

september 23 @ 16:30 - 20:30

€65.80

SEIZOENS TAFERELEN – De bodem die je gezondheid voedt

Dompel je onder in de bodem van de Noordoostpolder tijdens dit unieke vier-gangen diner.

Wat gebeurt er als we de stad en boeren samenbrengen aan de hand van de bodem onder onze voeten? Schuif aan voor dit unieke vier-gangen diner, volledig geserveerd met lokale producten en lokale verhalen. Een culinaire ervaring langs de geschiedenis van de Noordoostpolder, met een blik op het heden en werkend naar de toekomst toe.

Met de bodem als hoofdpersoon nemen twee chefs en het team van ‘n Wilde Keuze en Flevour je mee naar de persoonlijke verhalen uit de landbouw. We volgen de ontwikkelingen in Flevoland en laten ons inspireren door pioniers. Het diner faciliteert een open gesprek over diversiteit in de bodem, op het land en op ons bord. Hiermee duwen we het huidige discours verder dan een onderscheid tussen gangbaar en biologisch. We gaan in gesprek met boeren uit het veld, allemaal met hun eigen kijk naar landbouw en de relatie tot gezondheid en de bodem.

Deze lokale verhalen worden begeleid door de verschillende gangen, ontwikkeld door socioloog en chef Anna Kooi en scenograaf en chef Maria Khatchadourian.

Anna Kooi – socioloog

Anna Kooi (1995) is voedselsocioloog en kok. In haar multidisciplinaire praktijk onderzoekt Anna wat creatieve disciplines kunnen betekenen tijdens de broodnodige transformatie van onze voedselsystemen. Met voedsel als gemeenschappelijke noemer, zigzagt haar werk tussen educatie, wetenschap, gastronomie en participatieve kunst. Momenteel onderzoekt Anna het potentieel van voedselbossen en de relatie tussen het microbioom in de mens en de bodem in samenwerking met Wageningen Universiteit en het Massachusetts Instituut voor Technologie. 

Maria Khatchadourian – scenograaf en chef 

De hybride kunstpraktijk van Maria Khatchadourian (1982) bevindt zich op het snijvlak van voedsel en kunst. Maria’s doorlopende onderzoek houdt zich bezig met noties van ballingschap, overgeërfde recepten/belichaamde kennis, en het eindeloze zoeken naar de verovering van een plaats; een thuis dat slechts bestaat in onze herinneringen. Momenteel werkt ze aan de ontwikkeling van een veelzijdige (sculpturale/durationele) installatie waarin voedsel en voedselfantasieën verwijzen naar haar onderzoek. 

Anna en Maria ontmoetten elkaar in december 2021 en hebben sindsdien tijdens verschillende projecten met veel plezier samengewerkt. 

Praktisch:

Prijs van het diner is inclusief speciaal ontwikkelde dranken bij elke gang.

65,80 EUR

Start: 16:30 uur

Locatie:

De boerderij en landgoed van Studio Makkink & Bey in Kraggenburg, Noordoostpolder.

Adres: Hertenweg 22, 8317PP, Kraggenburg.

Bereikbaarheid

Met de auto: Kraggenburg bereik je met de auto vanaf Zwolle via de A6 vanuit Almere, via de N352.  Zowel vanuit Utrecht als vanuit Amsterdam is het 1 uur en 20 minuten rijden.

Met het OV: Tot Kampen kom je met de trein. Intercity naar Zwolle (intercity in de richting van Leeuwarden) en daarna de sprinter naar Kampen Zuid (sprinter in de richting Den Haag Centraal). Vanuit regio Amsterdam neem je de sprinter naar Zwolle en daarna ook de sprinter naar Kampen Zuid (sprinter in de richting Den Haag Centraal).

Vanuit Kampen Zuid is er een regiotaxi die je naar Kampen brengt. Deze regio taxi is een uur van te voren te boeken.

Voor carpoolen en andere reisopties neem contact met ons op via robin_vroom@wildekeuze.nl

 

 

 

Gegevens

Datum:
september 23
Tijd:
16:30 - 20:30
Kosten:
€65.80

Locatie

Studio Makkink & Bey – Noordoostpolder
Hertelweg 22
Kraggenburg, Flevoland 8317PP Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Uniek vier-gangen diner De bodem over je gezondheid
Van 16:30 t/m 20:00. Prijs inclusief een speciaal uitgezocht drankje per gang.
65.80