Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop AtelierNL – eigen servies maken van klei

september 24 @ 10:30 - 14:30

€6.50 – €25.00

Seizoenstaferelen nodigt je van harte uit voor een boeiende workshop die geïnspireerd is door de ontdekkingstocht van Atelier NL. Bij deze workshop gaan we samen klei graven op een nabijgelegen akker, de klei reinigen en bewerken. Stap voor stap zul je de technieken leren om je eigen servies te maken. Eerst graven we de aarde met de hand op, vervolgens zuiveren we de klei zorgvuldig van onzuiverheden zoals stokjes, schelpen en stenen. Zodra de klei schoon is, ondergaat ze een intensief proces van kneden en aanpassen van het watergehalte, totdat de klei de perfecte bewerkbare textuur heeft.

Samen duiken we in de intrigerende wereld van lokale kleisoorten, ontstaan door de krachten der natuur: gletsjers, oceanen, rivieren en wind. In 2007 werden Nadine en Lonny uitgenodigd door Jurgen Bey en Rianne Makkink voor een bijzondere residency in Noordoostpolder.

Deze unieke reis bracht hen tot het graven en verwerken van aarde tot bruikbare klei, een techniek die nu de kern vormt van hun werkwijze. Tijdens deze ervaring leerden ze het leven en de verhalen van ruim 80 boeren kennen. Ze portretteerden hen en verzamelden aarde van elk perceel om er keramische tegels en servies van te maken. Het servies draagt de essentie van individuele boerderijen, waarbij groenten die je voor het avondeten eet, geserveerd worden op dezelfde grond waarop ze groeiden.

Dompel jezelf onder in deze workshop en ontdek hoe de natuurlijke wereld van klei en het ambacht van keramiek samensmelten tot unieke serviesstukken. Meld je aan voor onze workshop en laat je inspireren door het verhaal en de technieken van Atelier NL!

Info over de tickets!!

Met het bestellen van een ticket voor deze workshop heb je de hele dag toegang tot het terrein en ook toegang tot de andere workshops die op deze dag plaatsvinden. Met 1 workshop tickets bent je de hele dag welkom om aan de workshops deel te nemen. In de week van 18 september krijg je hierover een mail, waarbij je je ook kunt inschrijven (gratis) op de andere workshops die deze dag plaats vinden.

Locatie:

De boerderij en landgoed van Studio Makkink & Bey in Kraggenburg, Noordoostpolder.

Adres: Hertenweg 22, 8317PP, Kraggenburg.

Bereikbaarheid

Met de auto: Kraggenburg bereik je met de auto vanaf Zwolle via de A6 vanuit Almere, via de N352.  Zowel vanuit Utrecht als vanuit Amsterdam is het 1 uur en 20 minuten rijden.

Met het OV: Tot Kampen kom je met de trein. Intercity naar Zwolle (intercity in de richting van Leeuwarden) en daarna de sprinter naar Kampen Zuid (sprinter in de richting Den Haag Centraal). Vanuit regio Amsterdam neem je de sprinter naar Zwolle en daarna ook de sprinter naar Kampen Zuid (sprinter in de richting Den Haag Centraal).

Vanuit Kampen Zuid is er een regiotaxi die je naar Kampen brengt. Deze regio taxi is een uur van te voren te boeken.

Voor carpoolen en andere reisopties neem contact met ons op via robin_vroom@wildekeuze.nl

Gegevens

Datum:
september 24
Tijd:
10:30 - 14:30
Kosten:
€6.50 – €25.00

Locatie

Studio Makkink & Bey – Noordoostpolder
Hertelweg 22
Kraggenburg, Flevoland 8317PP Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Toegangsticket standaard
Workshop AtelierNL + toegang terrein hele dag (en keuze uit de andere workshops)
18.00
Toegangsprijs bovengemiddeld inkomen
Workshop AtelierNL + toegang terrein hele dag
25.00
Toegangsprijs student en/of bij weinig financiele middelen
Workshop AtelierNL + toegang terrein hele dag
12.50
Toegangsprijs Kinderen 5-17 jaar (onder de 5 jaar = gratis toegang)
Workshop AtelierNL + toegang terrein hele dag
6.50