Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop – Museum of Edible Earth

september 24 @ 13:30 - 14:30

€5.50 – €25.00

Museum of Edible Earth – Dr. masharu

Dr. masharu is een aardeter en een aardliefhebber. Masharu’s projecten combineren wetenschappelijk onderzoek met een persoonlijke benadering en culturele praktijken. Hun Museum of Edible Earth brengt een verzameling aardemonsters samen die door mensen over de hele wereld zijn gegeten in verschillende contexten, zoals medicinaal en spiritueel.

Masharu zal enkele speciale grondmonsters meenemen om te proeven en vertellen over de verbinding tussen aarde en gezondheid en specifiek over de relaties en verhalen tussen de aarde en de mens. Het proeven van aarde is op eigen risico. Het wordt niet aanbevolen door voedselautoriteiten.

De collectie van het Museum of Edible Earth (MEE) bevat meer dan 500 eetbare aardmonsters, die door humxns over de hele wereld worden gegeten. Meestal zijn de monsters klei, zoals kaolien en bentoniet, maar ook krijt, kalksteen, vulkanisch gesteente, diatomeeënaarde, teelaarde, zout. De materialen zijn afkomstig uit 44 landen. Het overgrote deel van de monsters is verzameld tijdens de excursies, online gekocht in het buitenland en als cadeau ontvangen. Binnen MEE vonden samenwerkingen plaats met verschillende wetenschapsdomeinen, zoals bodemkunde, scheikunde, antropologie en archeologie. MEE is ontwikkeld als een reizende materiaalcollectie, waarin het eten van aarde centraal staat. Van 2016 tot 2023 heeft MEE gereisd en gepresenteerd in zeventien verschillende landen binnen ongeveer honderd tentoonstellingen en openbare programma-evenementen. Het reizende karakter van MEE met ‘nomadische’ presentaties, excursies en samenwerking met lokale partners is een belangrijk onderdeel van het project geweest. Tijdens de reizen werd de collectie voortdurend verrijkt met nieuwe materialen, verhalen en smaakimpressies.

masharu: https://masharu.nl/

Museum van Eetbare Aarde: https://museumofedible.earth/

Info over de tickets!!

Met het bestellen van een ticket voor deze workshop heb je de hele dag toegang tot het terrein en ook toegang tot de andere workshops die op deze dag plaatsvinden. Met 1 workshop tickets bent je de hele dag welkom om aan de workshops deel te nemen. In de week van 18 september krijg je hierover een mail, waarbij je je ook kunt inschrijven (gratis) op de andere workshops die deze dag plaats vinden.

Locatie:

De boerderij en landgoed van Studio Makkink & Bey in Kraggenburg, Noordoostpolder.

Adres: Hertenweg 22, 8317PP, Kraggenburg.

Bereikbaarheid

Met de auto: Kraggenburg bereik je met de auto vanaf Zwolle via de A6 vanuit Almere, via de N352.  Zowel vanuit Utrecht als vanuit Amsterdam is het 1 uur en 20 minuten rijden.

Met het OV: Tot Kampen kom je met de trein. Intercity naar Zwolle (intercity in de richting van Leeuwarden) en daarna de sprinter naar Kampen Zuid (sprinter in de richting Den Haag Centraal). Vanuit regio Amsterdam neem je de sprinter naar Zwolle en daarna ook de sprinter naar Kampen Zuid (sprinter in de richting Den Haag Centraal).

Vanuit Kampen Zuid is er een regiotaxi die je naar Kampen brengt. Deze regio taxi is een uur van te voren te boeken.

Voor carpoolen en andere reisopties neem contact met ons op via robin_vroom@wildekeuze.nl

Gegevens

Datum:
september 24
Tijd:
13:30 - 14:30
Kosten:
€5.50 – €25.00

Locatie

Studio Makkink & Bey – Noordoostpolder
Hertelweg 22
Kraggenburg, Flevoland 8317PP Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Toegangskaart standaard
Workshop + toegang terrein hele dag
18.00
Toegangskaart bij bovengemiddeld inkomen
Workshop + toegang terrein hele dag
25.00
Toegangskaart studenten en/of bij weinig financiele middelen
Workshop + toegang terrein hele dag
12.50
Toegangskaart Kinderen 5-1 jaar (onder de 5 jaar = gratis toegang)
Workshop + toegang terrein hele dag
5.50