Het waterhuis

Terug

Het waterhuis

Laat de vaste grond onder je voeten even los. Wat vertellen de schuimkoppen van de zee over de manier waarop we met ons voedsel omgaan? 

Voedsel groeit waar water stroomt. Zonder water geen leven. Wij zelf bestaan voor meer dan de helft uit water. Continu verplaatst zich zoet en zout door zowel het landschap als door ons lichaam. 

De aarde bevat veel water, 97,5% van dat water is zout. Van de 2,5 % zoet water is er slechts 0,25 % beschikbaar voor levende organismes zoals de mens. En van dat water wordt 85 % gebruikt voor het produceren van ons eten en drinken. 

Voor het waterhuis heeft kunstenaarscollectief De Onkruidenier een schuim ervaring ontwikkelt. 

Wanneer je naar de geschiedenis van het omliggende landschap in Almere kijkt, ontdek je dat zoet en zout water hier altijd bij elkaar kwamen. Zoet water werd aangeleverd vanuit de rivieren en zout water was afkomstig vanuit de Noordzee. 

In het waterhuis komen de oorsprong van zoet en zout water samen in een smaakervaring. Kunnen we ons andere voedselsystemen voorstellen waarbij we ons aanpassen aan de zee? Door middel van de zoete en zoute smaken ontdekken we de onzichtbare elementen die water met zich meedraagt. 

© ’n Wilde Keuze 2021 

Kvk nummer: 82238715

Stichting ’n Wilde Keuze