Het aardehuis

Terug

Het aardehuis

De grond van de Flevopolder kent een grote rijkdom aan producten. In het restaurant van theatergezelschap Vis à Vis, De Rode Haring, is deze zomer een werelds polder menu te proeven. Onder leiding van chef Zoë, kookt het team van Kookstudio de laurier, met ingrediënten die een korte reis hebben afgelegd.

Boer op je bord

Voedselmuseum ’Voedselmuseum ’n Wilde keuze volgde, samen met filmmaker en fotograaf Jaap van den Biesen, de reis van boer naar bord. Ze maakte van alle ingrediënten korte filmimpressies, van het land waar ze worden verbouwd en van de mensen die dit mogelijk maken. Kies uw menu keuze en neem een kijkje bij de boer.

Polder kip

Aardappels uit Zeewolde

Wortels van Zonneheerdt


Zalm van Jongens van de Zant

Soja van Klaasse Bos en Green Organics

Wortels product Flevoland


Quinoa Holland

Paprika Productie Flevoland


Erf 1 Zuivel


De kringloop van voedsel

Lekker gegeten? De ongekookte voedselresten uit het restaurant worden aan het eind van elke dag onderdeel van de tentoonstelling. In het Aardehuis krijg je een kijkje in de wonderlijke wereld onder onze voeten. Miljarden beestjes en microscopisch kleine organismen zetten de overgebleven restjes om tot vruchtbare compost, nieuwe voedingstoffen voor planten. 

De kringloop van ons eten begint en eindigt in de bodem. In een eetlepel gezonde aarde kunnen 10.000 tot 50.000 verschillende soorten organismen zitten. In diezelfde eetlepel zitten in totaal meer bacteriën en schimmels dan er mensen zijn op aarde.

Samen met Collectief Soepel en met een speciaal ontworpen wormenhotel van Le Compostier, geeft ’n Wilde Keuze je een kijkje in deze donkere en geheimzinnige wereld. Grotendeels onzichtbaar voor het blote oog, maar belangrijk voor al het leven boven de grond.

© ’n Wilde Keuze 2021 

Kvk nummer: 82238715

Stichting ’n Wilde Keuze