OPENDAG IN HET VOEDSELMUSEUM

OPENDAG – MET WORKSHOP INMAKEN

Op zondag 9 oktober is het Voedselmuseum open voor een bezoek. KOM KIJKEN, LUISTEREN, PROEVEN en RUIKEN in het Voedselmuseum. Ontdek de verschillende smaken van zeewier, luister naar de geluiden van planten, ontdek voedsel als medicijn, plant een zaadje voor een toekomstige bezoeker en nog veel meer.

Het Voedselmuseum is vrij te bezoeken van 11:00 t/m 15:00. Met de mogelijkheid om aan te schuiven bij een workshop inmaken. Bezoek is gratis.

ZONDAG 9 OKTOBER

Wist je dat er onderwater tropisch fruit te vinden is? En truffel? En sperzieboon? Je proeft, ruikt en ervaart het in het Voedselmuseum. Ontdek de verschillende smaken van zeewier, luister naar de geluiden van planten, ontdek voedsel als medicijn, plant een zaadje voor een toekomstige bezoeker en en zie hoe schimmels en bacteriën onze grond verrijken.

Wat we eten en hoe we eten is contant in beweging. In het Voedselmuseum staan we stil bij de waarde die eten heeft voor jouw en voor de wereld. Een gezamenlijke zoektocht naar hoe we de wereld kunnen voeden op een manier die evenveel teruggeeft aan de aarde als dat ze neemt.

WORKSHOP INMAKEN

Een van de onderdelen van het voedselmuseum is het LOKET van VOLKSGEZONDHEID, een onverwachte medicijnkast. We laten je een apotheek zien die volledig ingericht is op preventie en gezondheid in plaats van ziektebestrijding.

Op 9 oktober duiken we het loket in en worden verschillende groentes ingemaakt en toegevoegd aan de installatie.

Zin om mee te werken aan de nieuwe inhoud van de installatie en tegelijkertijd te leren over hoe je groentes moet inmaken? Kom naar onze open dag en beleef het zelf.