ZINTUIGELIJKE MIDDAG IN HET VOEDSELMUSEUM

DE WERELD ROND IN HET VOEDSELMUSEUM

Een samenwerking tussen Stichting ’n Wilde Keuze en Suburbia in de buurt

Pasteitjes, samosas, bapaos. Overal ter wereld rollen we heerlijke vullingen in deeg. Op 14 oktober staken we samen met vier vrouwen uit Almere onze handen uit de mouwen en gingen we zelf ook kneden, rollen en vullen. Het werd een avond vol verhalen aan de hand van wat er op ons bord ligt.

We ontdekten de verschillende keukens die Almere rijk is geserveerd met ingrediënten direct uit onze omliggende polder. We schoven aan bij Naiá, Sichi, Lyla en Vimala. Het werd een avond vol met eten, persoonlijke verhalen en de fijne kneepjes van deeg.

OP HET MENU

Op 14 oktober gingen we de wereld rond in het Voedselmuseum aan de hand van de recepten en verhalen van vier Almeerse vrouwen. Naiá, Sichi, Lyla en Vimala vertelden over hun deeg recept, waar ze het hebben geleerd, de beste tips om je inkopen te doen en vertelden hoe sommige van de ingrediënten groeien.

Eten is in de basis nodig, maar eten verbindt ook. Na een drukke kooksessie was het eten klaar en konden we genieten van:


✔️Braziliaanse kaasbroodjes Pao de Queijo van Naiá Araújo.
✔️Boerenkool dumplings van Limin Sichi Yang.
✔️Quatemalteekse Taco’s van Lyla Carrillo Quan – van der Kaaden.
& als toetje
✔️Zuid Afrikaanse / Indische poli van Vimala Moodley.

MET DEEG DE WERELD ROND

Deze smaakvolle avond is ontwikkeld door het Voedselmuseum ’n Wilde Keuze in samenwerking met Suburbia in de buurt en Melissa Korn van Ik eet cultuur. Naast de recepten die we samen hebben gemaakt tijdens deze avond, hebben alle deelnemers ook hun eigen deeg recept meegenomen. Alle recepten zijn op de avond zelf gebundeld en zullen binnen kort verschijnen op deze pagina.