PROGRAMMA BIJ ZONNESPELT

VAN ZAAIEN TOT OOGSTEN EN VAN ONTKIEMEN TOT FERMENTEREN:

Ontdek graan vanuit een onverwachte hoek 

Dompel jezelf onder in de wereld van graan, van zaaien tot oogsten en van ontkiemen tot fermenteren, en ontdek de fascinerende mogelijkheden en duurzame toepassingen tijdens een 2,5 uur durende workshop. Een unieke workshop, waar kunst, smaak, en ambacht samenkomen om je zintuigen te prikkelen en je kennis te verrijken. 

Locatie: Graanverwerking Zonnespelt in Lelystad

Tijd: 14:30 t/m 17:00 uur

ROGIER SCHERPBIER

Rogier Scherpbier verwelkomt je met liefde op de boerderij in Lelystad, waar hij in 2016 zijn eigen graanverwerkingsbedrijf heeft opgezet “Zonnespelt.” Inmiddels is hij gespecialiseerd in de handel en verwerking van biologische en biodynamische granen uit heel Nederland. Hij neemt je mee in alle het gehele proces van zaaien tot oogsten van graan tijdens een rondleiding over de boerderij.

SUZANNE BERNHARDT & PHILIPP KOLMANN

Niemand minder dan Nederlandse kunstenaar Suzanne Bernhardt en Oostenrijkse Designer Philipp Kolmann van Studio ERBA nemen je vervolgens mee in de betoverende wereld van smaken en geuren.. Tijdens “Sweetgrass and Bitter Malts” mag je proeven van drie unieke ijssmaken, die elk de verschillende stadia van graan vertegenwoordigen. Hierdoor ga je beter begrijpen wat het betekent om te groeien, te transformeren en cycli te omarmen die worden gevoed door de seizoenen.

KVASS WORKSHOP

Daarna gaan we aan de slag met chef en socioloog Sergej Michailovitsj Thijs. Gooi je wel eens brood weg? Ontdek hoe je zelf aan de slag kunt gaan met het brouwen van Kvass, het perfecte drankje om je overschot aan brood te verwerken en smaakvol te benutten! Kvas, kwas of kvass is een traditioneel Slavische niet- tot licht alcoholische drank die door een gistingsproces wordt “gebrouwen”. Het bevat water, brood en kruiden, en diende van oudsher als een manier om de slechte bacteriën in het water te weren en het water drinkbaar te maken.

Kortom, wij dekken 5 augustus de tafel met verschillende seizoens taferelen. Schuif jij ook aan?