FOOD ART IN ALMERE POORT

13 t/m 23 juli bij Kunst = Leuk in Almere Stad

Wij zijn verheugd een nieuwe voedseltentoonstelling te openen, volledig ontwikkeld door 25 eerstejaars Toegepaste Biologie studenten. De afgelopen maanden heeft een groep leerlingen van het Aeres MBO zich ondergedompeld in ons voedselsysteem. In teams hebben de leerlingen een interactieve tentoonstelling ontworpen die vanuit verschillende perspectieven het publiek zal meenemen in de wereld van voedsel.

De nieuwe tentoonstelling van ’n Wilde Keuze is te bezichtigen op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13:00 – 17:00 uur.

Locatie: Kunst = Leuk, Schutterstraat 17, 1315 HA, Almere

Acht interactieve werken die aan de hand van verschillende kunstvormen doen verwonderen, inspireren en de gekozen voedselthema’s in een nieuw daglicht zetten. Tentoongesteld in een leegstaand winkelpand in Almere Stad.

Laat je verrassen door deze kunstinstallaties en ervaar onder andere de impact van geur op je eetervaring, de manier waarop wij door de eeuwen heen ons eten constant hebben aangepast, alles over biodiversiteit en de impact van verschillende landbouwmethodes.

Food Art in Almere Poort

Een jaar lang duiken stichting ’n Wilde Keuze en het Aeres MBO Almere, in samenwerking met de mbo studenten Toegepaste Biologie, de voedselketen in tijdens het kunsteducatie project, Food Art in Almere Poort. Een vakoverstijgende samenwerking waarbij de mbo studenten mét en door middel van kunst leren de wereld om hun heen te bevragen, deze vragen om te zetten in kunstinstallaties, en meteen “open blik” te oefenen om anders naar eten te kijken.

Food Art in Almere Poort is een gezamenlijke zoektocht om kunsteducatie een plek te geven in het curriculum van het Aeres MBO en om eerste stappen te zetten richting meer lokale voorzieningen voor mbo studenten rondom cultuur, natuur, en wetenschap.