EDUCATIE

Lorem ipsum

Voedselmuseum excursie vanaf 10 jaar:

Met twee kunstworkshops en een interactieve rondleiding door de tentoonstelling ontdekken de leerlingen op een speelse manier de wonderen wereld van ons voedselsysteem.

Met dit driedelig programma creëert het Voedselmuseum een ervaring aan de hand van verwondering, vormgeving en interactie. De leerlingen gaan zelf aan de slag met informatie over ons voedselsysteem aan de hand van museale, theatrale en beeldende kunstvormen. Deze aanpak maakt onderwerpen zoals voedselverspilling, gezondheid, boereninkomens, bodemleven, eetcultuur en duurzaamheid toegankelijk en bespreekbaar voor de leerlingen.

Food Art in Almere Poort

Een jaar lang duiken stichting ’n Wilde Keuze en het Aeres MBO Almere, in samenwerking met de mbo studenten Toegepaste Biologie, de voedselketen in tijdens het kunsteducatie project, Food Art in Almere Poort. Een vakoverstijgende samenwerking waarbij de mbo studenten mét en door middel van kunst leren de wereld om hun heen te bevragen, deze vragen om te zetten in kunstinstallaties, en meteen “open blik” te oefenen om anders naar eten te kijken.

Food Art in Almere Poort is een gezamenlijke zoektocht om kunsteducatie een plek te geven in het curriculum van het Aeres MBO en om eerste stappen te zetten richting meer lokale voorzieningen voor mbo studenten rondom cultuur, natuur, en wetenschap.

Educatie in 2021

Het voedselmuseum: ’n Wilde Keuze ontvangt basisscholen in samenwerking met The Waste to Success.

Om te ontdekken hoe ons voedsel verbonden is met onze leefomgeving, ons lichaam, en de mensen om ons heen, kregen de leerlingen een rondleiding langs de vier voedselhuizen van het voedselmuseum.

Na de rondleiding ging de klas aan de slag met een creatieve kookworkshop van The Waste to Success. Met ingrediënten die lokaal en uit het seizoen zijn, of die gered zijn van de doorslag of afvalbak gingen ze zelf aan de slag met proeven, voelen en ruiken. Gekke vormen, ingredienten uit Flevoland maar vooral het plezier van koken. De leerlingen gebruikten hun creativiteit om van iets ongewoons gewoons, iets ongewoons lekkers te maken.