THEATRALE MARKTDAGEN (BEZOEK HET MUSEUM)

Tijdens zeven theatrale marktdagen kon je afgelopen zomer en najaar de dynamische wereld van onze voedselproductie ontdekken in het Voedselmuseum. Een zintuigelijke middag waarin je je kom onderdompelen met eten, theater, landbouw en voedsel. Elke middag stond een Flevolands landbouw product of thema centraal.

Hieronder vind je een korte samenvatting en overzicht van al onze evenementen. Heb je ideeën voor een evenement voor volgend seizoen? Laat het ons vooral weten en wellicht kunnen we samen aan de slag: robin_vroom@wildekeuze.nl

BOSLANDBOUW: KOOKWORKSHOP ter VOORBEREIDING OP HET EINDE VAN DE WERELD #BOSBAD.

DEEG: DE WERELD ROND in het VOEDSELMUSEUM – een samenwerking tussen ’n Wilde Keuze en Suburbia in de buurt.

CODE NOIR: A culinary exploration of the Caribbean.

Theatrale marktdag: PEPER: A HOT TAKE ON THE CHILI.

Culinaire workshop: GEHEIMEN van (OER)GRAAN.

Culinaire marktdag: Spits- en Zeekool editie. Workshop fermenteren, een zoektocht naar oude en nieuwe smaken.

Theatrale marktdag: De Aardappel. Met culinair muziek theater GRONDPROEVEN 1, een voorstelling over akkerbouwers in transitie.

KOM KIJKEN, LUISTEREN, PROEVEN, RUIKEN en ETEN bij de nieuwe versie van het Voedselmuseum in Almere Poort. Het Voedselmuseum opent haar deuren voor een tweede seizoen in de voortuin op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis.

Hoe voeden we de wereld nu en in de toekomst op een manier die evenveel teruggeeft aan de aarde als dat ze neemt? Naast de fysieke tentoonstelling, organiseert het Voedselmuseum deze zomer verdiepende marktdagen. Op speelse, theatrale en/of culinaire wijze geven we kleur aan actuele discours over de landbouw. Elke marktdag staat één Flevolands landbouw product centraal.

Na de ontdekkingstocht door het Voedselmuseum gaan we met elkaar aan tafel. Met theatrale acts, workshops, culinaire performances zetten we verhalen rondom ons eten in een nieuw daglicht. Tijdens de performance proeven we de verschillende smaken van het landbouw product en geven we het woord aan de boeren die het product hebben verbouwd.

Terwijl je kijkt, proeft en luistert word je meegezogen in de dynamische wereld van onze voedselproductie. Dompel je onder in deze zintuigelijke middag.