Stichting

Stichting de Wilde keuze is opgericht in maart 2021 met de intentie om nieuwe culturele (eet) ervaringen te ontwikkelen waarmee ze een breed publiek wil bereiken.

Met als doel om te laten zien dat de waarden die we toekennen aan ons eten een directe invloed hebben op onze omgeving, gezondheid, en welzijn. Door deze waarden te verbeelden krijgen mensen op een speelse manier meer grip op de ontwikkelingen in de wereld om ons heen. Het publiek wordt verleid om met een kunstenaars-mindset te kijken en te experimenteren.

Oprichtster, Robin Vroom, deed onderzoek naar het Nederlandse voedselsysteem en hoe zij de ontwikkelingen richting een duurzame, eerlijke, en gezonde voedseltransitie kon versterken. 

Tijdens zo’n onderzoek wordt snel duidelijk dat duurzame en inclusieve oplossingen al aanwezig zijn in alle lagen van ons voedselsysteem. Wat we nog missen is de capaciteit om deze ideeen op een grote schaal toe te passen en toegankelijk te maken voor iedereen. Het is de kunst om mensen op een speelse en inspirerende manier deze oplossingen te laten ervaren, in plaats van te focussen op wat niet mag

Dit geldt niet alleen voor ons voedselsysteem, om duurzame transities mogelijk te maken hebben we meer manieren nodig om mensen op positieve en interactieve wijze te betrekken bij de mogelijkheden van verandering. Zowel voor de maatschappij als in hun eigen dagelijks leven.

BESTUUR

Stichting ‘n Wilde Keuze is statutair gevestigd in Almere. De stichting heeft een ANBI status en een raad van toezichtmodel. Het driekoppig bestuur staat op afstand en houdt toezicht op het beleid van de directeur en de dagelijkse gang van zaken. Het bestuur is verantwoordelijk voor de benoeming van de Directeur, oprichtster Robin Vroom. De toezichthouders hebben maximaal tweemaal een zittingstermijn van 4 jaar en doen hun werk onbezoldigd.

Mascha Selhorst
Hoofd Commerciële Zaken Vis à Vis
Functie: Voorzitter
Expertise: Cultureel ondernemerschap bij Vis à Vis. Vanuit haar achtergrond in de Bedrijfskunde en haar ervaring in de culturele sector zorgt ze voor het verhogen van de eigen inkomsten en het bestendigen van de positie van Vis à Vis.

Anouk Vijverberg
Transformation Director Bugaboo Functie: Penningmeester
Expertise: Implementeren van een bedrijfsstrategie en aansturen van verschillende verander trajecten bij Bugaboo. Met haar opleiding (RA) en ervaring heeft ze expertise in het het overzien van (financiële) bedrijfsprocessen

Herman Kossmann
Oprichter en creative director Kossmanndejong
Functie: Secretaris
Expertise: Creatieve directie van ontwerpbureau Kossmanndejong, gespecialiseerd in het ontwerpen van grote interactieve -en narratieve tentoonstellingen en interieurs in binnen- en buitenland.

Contact

Stichting ’n Wilde Keuze
Naam: Stichting ‘n Wilde Keuze
E-mailadress: robin_vroom@wildekeuze.nl
Telefoonnummer: +31 6 44299975

Zakelijke gegevens

Stichting ’n Wilde Keuze heeft ANBI status

KvK: 82238715
RSIN: 862389549
IBAN: NL91 TRIO 0320 2270 22

Verslagen

Jaarverslag 2021 
Jaarverslag 2022

Beleidsplan

ALTIJD UP TO DATE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons op: