SEIZOENS TAFERELEN

Ervaar wat de seizoenen voor ons in petto hebben tijdens de evenementen reeks ‘Seizoens taferelen’. Laat je meenemen op een reis die je verbindt met de natuur, de smaken van het seizoen en ontdek de verhalen die hier achter schuilgaan. Elk seizoen brengt namelijk zijn eigen taferelen met zich mee en dient als inspiratiebron voor de lokale keuken. 

ZATERDAG 5 AUGUSTUS – Graan als lokale ambacht

ZATERDAG 23 & ZONDAG 24 SEPTEMBER – De bodem die je gezondheid voedt

De komende maanden nemen we je mee op een unieke ontdekkingsreis door de polder en volgen we de seizoenen in de landbouw. In de maand augustus zetten we ‘graan’ op het podium en staat ons eerst event in het teken van de graanoogst. Samen met boeren, chefs, verwerkers, bakkers en kunstenaars hebben we een interactief programma ontwikkeld. Verwacht een dag vol workshops voor jong en oud, afsluitend met een Seizoenstafel diner bij Boerkok.

Eind september serveren we de bodem op je bord en oogsten we de opbrengsten van het seizoen. De boeren draaien overuren, de gewassen gaan van het land af. De bodem kan tot rust komen. Vier samen met ons de oogst door deel te nemen aan een interactief weekendprogramma met workshops, lezingen, diners en een overnachting. 

Kortom, wij dekken komende zomer de tafel met verschillende seizoens taferelen. Schuif jij ook aan?  

’n Wilde Keuze x Flavour

Seizoens Taferelen is een initiatief van ‘n Wilde Keuze & Flevour: 

‘n Wilde Keuze laat via de verbeelding zien dat duurzame en inclusieve oplossingen al aanwezig zijn in alle lagen van ons voedselsysteem. Als we maar leren hoe en waar we moeten kijken. 

Flevour is een initiatief van chefs, boeren, tuinders en voedsel enthousiastelingen die geloven dat smaakvol eten de wereld kan veranderen.