UNIEK 4-GANGEN DINER – DE BODEM DIE JE GEZONDHEID VOEDT

ZATERDAG 23 SEPTEMBER

Op 23 en 24 september trekken we naar de Noordoostpolder om de relatie tussen de mens en de grond te vieren en te verkennen. Hiervoor zijn we te gast op een bijzondere plek: rondom de monumentale schokbetonschuur van Studio Makkink & Bey

Dompel je op zaterdag 23 september onder in de bodem van de Noordoostpolder tijdens een unieke vier-gangen diner.

Van 16:30 t/m 20:00 uur

Wat gebeurt er als we de stad en boeren samenbrengen aan de hand van de bodem onder onze voeten? Schuif aan voor dit unieke vier-gangen diner, volledig geserveerd met lokale producten en lokale verhalen. Een culinaire ervaring langs de geschiedenis van de Noordoostpolder, met een blik op het heden en werkend naar de toekomst toe.

Met de bodem als hoofdpersoon nemen twee chefs en het team van ‘n Wilde Keuze en Flevour je mee naar de persoonlijke verhalen uit de landbouw. We volgen de ontwikkelingen in Flevoland en laten ons inspireren door pioniers. Het diner faciliteert een open gesprek over diversiteit in de bodem, op het land en op ons bord. Hiermee duwen we het huidige discours verder dan een onderscheid tussen gangbaar en biologisch. We gaan in gesprek met boeren uit het veld, allemaal met hun eigen kijk naar landbouw en de relatie tot gezondheid en de bodem.

Deze lokale verhalen worden begeleid door de verschillende gangen, ontwikkeld door socioloog en chef Anna Kooi en scenograaf en chef Maria Khatchadourian.

Anna Kooi – socioloog

Anna Kooi (1995) is voedselsocioloog en kok. In haar multidisciplinaire praktijk onderzoekt Anna wat creatieve disciplines kunnen betekenen tijdens de broodnodige transformatie van onze voedselsystemen. Met voedsel als gemeenschappelijke noemer, zigzagt haar werk tussen educatie, wetenschap, gastronomie en participatieve kunst. Momenteel onderzoekt Anna het potentieel van voedselbossen en de relatie tussen het microbioom in de mens en de bodem in samenwerking met Wageningen Universiteit en het Massachusetts Instituut voor Technologie. 

Maria Khatchadourian – scenograaf en chef 

De hybride kunstpraktijk van Maria Khatchadourian (1982) bevindt zich op het snijvlak van voedsel en kunst. Maria’s doorlopende onderzoek houdt zich bezig met noties van ballingschap, overgeërfde recepten/belichaamde kennis, en het eindeloze zoeken naar de verovering van een plaats; een thuis dat slechts bestaat in onze herinneringen. Momenteel werkt ze aan de ontwikkeling van een veelzijdige (sculpturale/durationele) installatie waarin voedsel en voedselfantasieën verwijzen naar haar onderzoek. 

Anna en Maria ontmoetten elkaar in december 2021 en hebben sindsdien tijdens verschillende projecten met veel plezier samengewerkt. 

Praktisch:

Prijs van het diner is inclusief speciaal ontwikkelde dranken bij elke gang.

65,80 EUR

Start: 16:30 uur