GRAAN ALS LOKALE AMBACHT

ZATERDAG 5 AUGUSTUS

Ervaar wat het seizoen voor ons in petto heeft tijdens ‘Seizoens taferelen’, een gloednieuwe lokale evenementenreeks waar we op 5 augustus “graan” in het zonnetje zetten.

Maak je klaar voor een bijzondere dag in Lelystad, waar je tussen 12:00 en 21:30 uur kunt genieten van een overvloed aan activiteiten voor jong en oud. Van workshops en proeverijen tot rondleidingen en mis vooral niet de kans om plaats te nemen aan onze allereerste seizoenstafel. Het wordt een gezellige dag te midden van de polder, omringd door het gouden graan en lokale ambachten. Ervaar het zelf en sluit aan bij een of meerdere van de geplande activiteiten.

Op 5 augustus vieren Flevour en ‘n Wilde Keuze een dag vol lof voor het lokale graan van Flevoland. Het belooft een culinair programma te worden met workshops, met boeren, chefs, bakkers en kunstenaars.

Graan is belangrijk voedsel voor de mens. Het is een gewas dat goed groeit in verschillende delen van Nederland. In de jongste provincie van Nederland, Flevoland, worden ook verschillende granen verbouwd.

Veel van het graan dat in Flevoland wordt geteeld is bestemd voor veevoer. Een groeiende groep boeren, graanverwerkers en bakkers laten zien dat ook Flevolands graan kan worden geteeld en verwerkt voor menselijke consumptie en dat het een mooi culinair product van eigen bodem is.

Op 5 augustus vindt deze dag plaats bij de lokale boerderij en graanverwerkingsplek Zonnespelt en het restaurant van Boerkok in Lelystad. Leer zelf de kneepjes van het broodbakken, eet het echte Flevolandse graan in haar culinaire topconditie, of kom naar de workshop Van Zaaien tot Oogsten en Van Ontkiemen tot Fermenteren.

Twee locaties, meerdere activiteiten

De bijzondere locatie van Boerkok zal tijdens deze dag dienen als onze thuisbasis. Vanaf 12.00 uur ben je op deze locatie van harte welkom om vrijblijvend te genieten van lokaal lekkers. Op de locatie verzorgen wij deze dag verschillende knutselactiviteiten voor kinderen, een workshop broodbakken, live muziek aan het begin van de avond en kan je in de avond aanschuiven bij onze allereerste seizoenstafel. 

Bij graanverwerker Zonnespelt, niet ver van Boerkok vandaan, kan je jezelf onderdompelen in de wereld van graan.  Van 14.30 tot 17:00 uur organiseren we daar een verdiepende sessie ‘van zaaien tot oogsten en van ontkiemen tot fermenteren’. Ontdek granen vanuit een onverwachte hoek en laat je verrassen door een uniek programma samengesteld door een graanverwerker, kunstenaar, ontwerper en chef. 

Boek vooraf  je tickets

Voor de workshop “De kunst van broodbakken” bij Boerkok, de workshop “van zaaien tot oogsten, en van ontkiemen tot fermenteren” bij Zonnespelt en seizoensdiner moet vooraf gereserveerd worden. Tickets zijn zowel afzonderlijk als samen van elkaar te bestellen.De rest van het programma bij Boerkok is vrij toegankelijk en kun je op je eigen tempo ontdekken.

Toegankelijkheid 

Voor je gemak zijn de twee locaties op fietsafstand van elkaar gelegen. Als je met het openbaar vervoer naar Lelystad reist, zijn er fietsen beschikbaar en bieden we ook carpoolmogelijkheden. Neem contact met ons op via info@wildekeuze.nl voor meer informatie over de bereikbaarheid.

PROGRAMMA